Siapa kita Adakah

Kami Pengasas

Sukacita saya mengalu-alukan kedatangan anda ke UUMISME. Kami adalah sebahagian daripada komuniti istimewa yang mengutamakan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti, tetapi di atas segalanya kami berusaha untuk menjadikan hari esok dunia yang lebih baik dengan memperkasakan belia hari ini. Matlamat kami adalah untuk memastikan pelajar kami diberi sedikit kebebasan untuk membentuk nasib mereka dengan membangunkan rasa tujuan dalam hidup.

 

Di sini, di UUMISM, kami percaya dalam membentuk pelajar sepanjang hayat yang sentiasa berusaha untuk kecemerlangan dan sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran duniawi. Matlamat kami adalah untuk melahirkan pelajar berkualiti yang merupakan pemimpin masa depan dunia ini yang cemerlang melalui kurikulum bersepadu.

 

Kami menyemai rasa penghargaan terhadap alam semula jadi dengan melibatkan pelajar kami secara aktif dalam aktiviti sukan terutamanya golf, permainan luar yang benar-benar meningkatkan kecintaan individu untuk menyatu dengan alam semula jadi.

 

Akhirnya, UUMIS ialah pendekatan holistik yang menyeluruh yang ditetapkan dalam persekitaran sebenar untuk memperoleh pengetahuan melalui pengalaman dan penemuan diri. Itulah sebabnya kami adalah "SEKOLAH UNTUK KEPELBAGAIAN".

 

Ikhlas,

 

Encik David Jeong

Pengasas & Pengarah – UUM International School Melaka

Kami Utama

Salam dari UUM International School Melaka (TERBARU). Saya amat berbesar hati dan teruja untuk mengetuai penubuhan yang unik dan bertenaga ini dan komited untuk bekerjasama rapat dengan pelajar, ibu bapa, kakitangan dan komuniti kami untuk menjadikan UUMISME sekolah antarabangsa terkemuka di Melaka.

 

TERBARU ialah sekolah Cambridge berdaftar, menawarkan kurikulum akademik 'satu daripada jenis' (peringkat IGCSE/A) dan golf. Kami menawarkan program serampang 3 mata, di mana pelajar boleh memilih untuk mengikuti sama ada akademik sepenuhnya ATAU akademik sepenuhnya dengan golf sebagai sukan ekstrakurikuler ATAU melatih untuk menjadi pemain golf profesional. Lokasinya, di tengah-tengah persekitaran indah Kelab Desa Ayer Keroh (AKCC), bersama-sama pasukan berdedikasi guru yang berkelayakan dan berpengalaman, memastikan persekitaran yang tenang, kondusif dan sempurna untuk pelajar muda kami untuk cemerlang dalam kedua-dua bidang akademik dan golf.

 

At TERBARU, kami berpegang teguh kepada kepercayaan bahawa pendidikan karakter adalah sama pentingnya dengan ahli akademik. Untuk tujuan ini, kami berusaha untuk menerapkan nilai-nilai penting seperti belas kasihan, kejujuran, ketabahan, hormat-menghormati, tanggungjawab, menghayati kepelbagaian dan semangat kesukanan, melalui teladan positif, aktiviti kokurikulum (kelab/sukan), acara berasaskan sekolah, suasana bilik darjah yang menggalakkan dan juga merentas kurikulum.

 

Seperti yang terkandung dalam TERBARU Kenyataan misi, kami berhasrat untuk menyediakan persekitaran yang selamat, penyayang dan merangsang untuk melengkapkan pelajar kami dengan alat yang diperlukan untuk bukan sahaja berjaya dalam akademik tetapi juga untuk menjadi pengaruh positif dalam masyarakat.

 

Kami mengalu-alukan kegembiraan apabila anda dan keluarga anda menjadi sebahagian daripada komuniti sekolah kami. Terima kasih.

 

Ikhlas,

Teh Serina
Pengetua – UUM International School Melaka

Antara Kami Guru

Encik Thiepaan Raaj Radhakrishnan

- Penyanyi, artis muzik dan teater
- Dipersembahkan secara global di Jepun, India & Sepanyol
- Komposer untuk LIPSTICK (pengeluaran pelbagai genre)

Cik Umasree A/P Sockalingam

Sarjana Sains (Kaunseling)

Kami Jurulatih Golf

David Jeong, Ketua Jurulatih

Amirul Aizat

Amirul Aizat, Jurulatih Golf Profesional

Kami Pelatih kecergasan

Aiman

Aiman, Jurulatih Kecergasan

Aiman ​​Nazari ialah seorang yang muda, bertenaga dan komited dalam industri kecergasan. Beliau juga merupakan bekas pelajar Akademi Golf Negara yang terletak di Universiti Utara Malaysia, Kedah. Dia telah bermain golf sejak berumur 14 tahun dalam acara junior & Amatur Terbuka Negeri. Telah terlibat dengan Impulse Studio dengan menjadi jurulatih untuk latihan Electro Muscle Stimulation (EMS).

Kelayakan Jurulatih Fizikal