Kenali kami dengan lebih lanjut

Siapa kita Adakah

Kami Pengasas

Sukacita saya mengalu-alukan kedatangan anda ke UUMISME. Kami adalah sebahagian daripada komuniti istimewa yang mengutamakan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti, tetapi di atas segalanya kami berusaha untuk menjadikan hari esok dunia yang lebih baik dengan memperkasakan belia hari ini. Matlamat kami adalah untuk memastikan pelajar kami diberi sedikit kebebasan untuk membentuk nasib mereka dengan membangunkan rasa tujuan dalam hidup.

 

Di sini, di UUMISM, kami percaya dalam membentuk pelajar sepanjang hayat yang sentiasa berusaha untuk kecemerlangan dan sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran duniawi. Matlamat kami adalah untuk melahirkan pelajar berkualiti yang merupakan pemimpin masa depan dunia ini yang cemerlang melalui kurikulum bersepadu.

 

Kami menyemai rasa penghargaan terhadap alam semula jadi dengan melibatkan pelajar kami secara aktif dalam aktiviti sukan terutamanya golf, permainan luar yang benar-benar meningkatkan kecintaan individu untuk menyatu dengan alam semula jadi.

 

Akhirnya, UUMIS ialah pendekatan holistik yang menyeluruh yang ditetapkan dalam persekitaran sebenar untuk memperoleh pengetahuan melalui pengalaman dan penemuan diri. Itulah sebabnya kami adalah "SEKOLAH UNTUK KEPELBAGAIAN".

 

Ikhlas,

 

Encik David Jeong

Pengasas & Pengarah – UUM International School Melaka

Kami Utama

Rakan-rakan dan ahli masyarakat yang dihormati,

 

Saya benar-benar rasa rendah diri dan bersyukur untuk memimpin Sekolah Antarabangsa UUM Melaka yang luar biasa (UUMISM). Ia adalah satu penghormatan yang tidak terkata untuk bekerjasama dengan pelajar, ibu bapa, dan kakitangan yang berdedikasi semasa kami berusaha untuk TERBARU bintang yang bersinar di kalangan sekolah antarabangsa di Melaka.

 

Sekolah kami berdaftar dengan Cambridge, menawarkan kurikulum yang benar-benar unik yang menggabungkan ahli akademik (peringkat IGCSE/A) dengan sukan golf yang indah. Dengan penuh semangat kami membentangkan program 3 cabang kami, membolehkan pelajar meneroka minat mereka sepenuhnya. Mereka mungkin memilih laluan akademik sepenuhnya atau menerima kegembiraan golf sebagai aktiviti ekstrakurikuler yang memperkaya. Selain itu, bagi mereka yang mempunyai impian untuk menjadi pemain golf profesional, kami menyediakan latihan khusus untuk menyokong aspirasi mereka.

 

Menetap dalam pelukan tenang Kelab Desa Ayer Keroh (AKCC), sekolah kami mewujudkan suasana yang mesra dan memupuk. Pasukan guru kami yang berkelayakan tinggi dan berpengalaman menyediakan persekitaran yang menyokong di mana pelajar boleh berkembang maju dari segi akademik dan menerima kegembiraan bermain golf.

 

At TERBARU kita memupuk pemahaman nilai-nilai kemanusiaan seperti kasih sayang, hormat-menghormati, amanah, harga diri, dan tanggungjawab. Kami menyasarkan kecemerlangan akademik dengan pemahaman bahawa semua kanak-kanak mempunyai kebolehan, kemahiran dan minat yang berbeza. Semasa anda mempertimbangkan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti sekolah kami, kami mengalu-alukan dengan ikhlas dan rendah hati. Kami sangat menantikan peluang untuk memulakan perjalanan yang luar biasa ini bersama-sama, memupuk semangat pertumbuhan dan pembelajaran dalam setiap pelajar.

 

Terima kasih kerana mempertimbangkan TERBARU sebagai rumah pendidikan anda. Kami amat berterima kasih atas minat anda dan mengharapkan keistimewaan untuk mengalu-alukan anda dan keluarga anda dengan hati terbuka kepada komuniti sekolah kami yang hebat.

 

Ikhlas,

Roquia Haq
Pengetua – UUM International School Melaka

Antara Kami Guru

Encik Thiepaan Raaj Radhakrishnan

- Penyanyi, artis muzik dan teater
- Dipersembahkan secara global di Jepun, India & Sepanyol
- Komposer untuk LIPSTICK (pengeluaran pelbagai genre)

Cik Umasree A/P Sockalingam

Sarjana Sains (Kaunseling)

Kami Jurulatih Golf

David Jeong, Ketua Jurulatih

David Jeong ialah seorang jurulatih golf profesional yang sangat berjaya dan seorang tokoh terkemuka dalam industri golf. Dengan kerjaya cemerlang yang merangkumi pelbagai peranan, termasuk seorang pemain dalam Jelajah Asia, Presiden Akademi Golf David Jeong, bekas Ketua Jurulatih Pasukan Muda Negeri Melaka, bekas Ketua Jurulatih Akademi Golf Kebangsaan Malaysia, dan ahli yang membanggakan Persatuan Golf Profesional Malaysia, David telah memberi impak yang besar kepada pembangunan golf di Malaysia dan seterusnya.

 

Melalui kepimpinan, bimbingan, dan program kejurulatihan yang komprehensif, beliau telah memupuk ramai pemain golf yang telah mencapai pencapaian cemerlang dalam kejohanan serantau dan kebangsaan. Komitmen David terhadap pembangunan golf dan semangatnya yang tidak berbelah bahagi untuk sukan ini terus memberi inspirasi dan memperkasakan pemain golf dari semua peringkat, membantu mereka mencapai tahap yang baharu dalam perjalanan bermain golf mereka.

Amirul Aizat, Jurulatih Golf Profesional

Aizat Aizat ialah seorang jurulatih golf profesional yang berprestasi tinggi dan ahli terkemuka Akademi Golf Nasional Atlet Golf (UUMNGA) dan Touring Player Professional Golf Malaysia (PGM). Dengan pelbagai pengalaman sebagai pemain dan jurulatih, Aizat membawa perspektif unik kepada pendekatan kejurulatihannya, menggabungkan kepakaran teknikal dengan pemahaman mendalam tentang landskap golf yang kompetitif. Sebagai pemain, Aizat telah mencapai kejayaan luar biasa di litar profesional di Malaysia. Dedikasi, ketabahan dan kemahirannya yang luar biasa telah membolehkannya bersaing di peringkat tertinggi, memberikannya pengiktirafan sebagai salah seorang pemain golf paling menjanjikan di negara ini. Pengalaman langsung Aizat dalam permainan kejohanan membolehkan dia berhubung dengan pelajarnya pada tahap peribadi, memahami tekanan dan cabaran yang mereka hadapi dalam kursus.

Kami Pelatih kecergasan

Aiman, Jurulatih Kecergasan

Aiman ​​Nazari ialah individu yang dinamik dan berdedikasi dalam industri kecergasan, terkenal dengan tenaga mudanya dan komitmen yang tidak berbelah bahagi untuk membantu orang lain mencapai matlamat kecergasan mereka. Dengan latar belakang yang pelbagai termasuk pengalaman bermain golf dan minat untuk latihan kecergasan, Aiman ​​membawa perspektif unik kepada pendekatan bimbingannya. 

Semangatnya untuk kecergasan, digabungkan dengan pengalamannya dalam golf dan komitmennya terhadap pembangunan profesional yang berterusan, meletakkannya sebagai jurulatih fizikal yang berpengetahuan dan berdedikasi. Melalui bimbingannya, pelanggan boleh mengharapkan perhatian yang diperibadikan, teknik latihan yang inovatif dan persekitaran yang menyokong untuk membantu mereka mencapai matlamat kecergasan mereka. Tenaga dan komitmen Aiman ​​terhadap kejayaan pelanggannya menjadikannya seorang tokoh yang memberi inspirasi dalam industri kecergasan, memotivasikan individu untuk berusaha yang terbaik dan mengamalkan gaya hidup sihat dan aktif.