Kenali kami dengan lebih lanjut

Kami cerita

Kami Sejarah

Sekolah Antarabangsa UUM Melaka ialah sebuah sekolah antarabangsa yang baru ditubuhkan untuk kanak-kanak berumur 11 hingga 19 tahun di Melaka. Terletak di tengah-tengah kehijauan padang golf yang terkenal di peringkat antarabangsa, kami berbangga menjadi Sekolah Antarabangsa pertama di Malaysia yang ditubuhkan oleh warga Korea dan sekolah kami telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan bergabung dengan Universiti Utara Malaysia, Sintok, Kedah.

 

TERBARU menawarkan pendidikan berkualiti tinggi secara inspiratif, menyokong dan persekitaran yang kondusif. Sebagai sekolah Antarabangsa, kami mengikuti Cambridge IGCSE kurikulum untuk mendidik kanak-kanak ke tahap yang tertinggi. Guru-guru kami adalah sangat berpengalaman dan berbakat dengan kepakaran dalam menyampaikan antarabangsa kurikulum melalui cara yang menarik dan inovatif. Kami komited untuk memupuk warga global yang prihatin, ingin tahu, berpengetahuan dan bertanggungjawab yang boleh berfikir secara kritis melalui pendidikan bertaraf dunia dengan kerjasama Pendidikan Antarabangsa Cambridge yang terkenal di peringkat antarabangsa.

 

Sekolah ini terletak di Ayer Keroh Country Club (AKCC), Melaka dan sejauh kira-kira 122km barat daya Kuala Lumpur, ibu kota Malaysia. Terletak dalam suasana yang damai dan persekitaran yang tenang, ia memberikan ketenangan fikiran dan merupakan tempat yang sesuai untuk pelajar untuk belajar yang terbaik. AKCC juga terkenal sebagai yang tercantik di Malaysia dan padang golf yang mencabar dengan padang golf 27 lubang. Lubang ke-18 adalah salah satu daripada terpanjang di dunia. Tidak mungkin ada tempat lain yang sempurna untuknya TERBARU pelajar untuk cemerlang dalam akademik dan golf pada masa yang sama.

Kami Visi

TERBARU bercita-cita untuk menjadi sekolah antarabangsa terkemuka di Melaka yang menawarkan kualiti pendidikan dan golf terbaik kepada pelajar kami.

Kami Misi

Menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dalam persekitaran yang kondusif, di mana aspek positif setiap kanak-kanak diakui dan perbezaan diiktiraf, difahami dan dihargai. Kami memulakan laluan pendidikan ini dengan janji untuk mewujudkan suasana di mana setiap kanak-kanak diberi peluang untuk mengembangkan potensi sepenuhnya mereka mengikut kadar mereka sendiri.

Impian kamu. Misi kita.

PENDIDIKAN
MATLAMAT